GGTV Filmposter Het Is Nooit Af A2 HR

Van droom naar werkelijkheid. De organische ontwikkeling van een innovatieve nieuwe stad, midden in Amersfoort. Herbestemming nieuwe stijl.

Maandag 11 mei is het zover. Dan gaat onze documentaire ‘Het is nooit af: dromen van een nieuwe stad’ in première.

Sinds de jaren 30 van de vorige eeuw rolden er blikjes schoenpoets, zakjes wasmiddel en tubes tandpasta van de lopende band. Midden 2012 besloot Unilever de Prodentfabriek te sluiten en stond er midden in Amersfoort een leegstaand fabriekscomplex. De gemeente Amersfoort wilde het niet hebben, maar ontwikkelaar Schipper Bosch zag er wel iets in.

Ze sloegen de handen ineen en stortten zich in een herbestemmingsavontuur waarvan de uitkomst nog onbekend is. Voor de gemeente een nieuwe en spannende manier van gebiedsontwikkeling, volgens Schipper Bosch de enige juiste: organisch, van onderop en zonder vastomlijnd masterplan. Een kwestie van gewoon beginnen, uitproberen en gebruik maken van initiatief van verschillende betrokkenen.

Bekijk de trailer van ´Het is nooit af´.

Het idee is mooi, maar hoe wordt deze droom werkelijkheid? “Het is nooit af: dromen van een nieuwe stad” vertelt het verhaal van de initiatiefnemers, de pioniers, de ontwikkelende partners en het gebied zelf.

Vanaf 11 mei is “Het is nooit af: dromen van een nieuwe stad” te zien in De Lieve Vrouw in Amersfoort. Voor de première geven wij 10 gastenlijstplekken weg.

Wil je 11 mei om 19:30 aanwezig zijn bij de première van “Het is nooit af: dromen van een nieuwe stad”? Mail dan naar info@ggtv.nl. De winnaars ontvangen automatisch bericht.