GGTV verzorgt nu ook een Cursus Adobe After Effects.

Je hebt je eerste stappen gezet op het gebied van films maken. Je werkt al een tijdje met Adobe Premiere Pro. Maar je wil meer. Je wil je films voorzien van bewegende titels, animaties en speciale effecten.

Wij bieden jou een laagdrempelige manier om te beginnen met Adobe After Effects. Je leert de grondbeginselen van het programma, zodat je na afloop van de cursus je video’s kunt verrijken met (bewegende) teksten, simpele animaties en speciale effecten. Dit allemaal in de 2-daagse cursus Adobe After Effects.

Cursus Adobe After Effects

Leer in 2 dagen de basis van animeren

Wat ga je leren?

Het programma After Effects van Adobe kan veel. Heel veel. Maar met een beetje instructie hoeft After Effects niet zo moeilijk te zijn. Wij nemen je in twee dagen mee in de basis van het programma. De cursusdagen zien er alsvolgt uit:

Dag 1

Uiteraard beginnen we bij het begin. Hoe gebruik je After Effects? Welke onderdelen zijn er in de ‘interface’ en wat is daar de functie van? Vervolgens gaan we aan de slag met door ons aangeleverd materiaal. Je leert dit te importeren en een tijdlijn aan te maken. Je leert een compositie opbouwen op basis van verschillende beelden.

Vervolgens beginnen met de basis van animeren. Hoe krijg je een bal aan het bewegen? En hoe zorg je ervoor dat het er natuurlijk uitziet? Aan het eind van de dag kun je zelf een simpele compositie + animatie maken voor in jouw film.

(voorbeeld animatie uit werk van docent Balder Westein)

Dag 2

We beginnen de dag met tekst. Hoe kun je bewegende teksten en bewegende titels zelf maken? Hoe verwerk je je logo/beeldmerk daarin? Hoe exporteer je deze titels, zodat je ze kunt verwerken in je eigen video’s?

Na de pauze krijg je uitleg over een aantal ‘losse’ onderdelen zoals kleurcorrectie, rotoscope, tracking en een aantal effecten in het programma. Daarnaast is er nog ruimte voor eigen inbreng: wat wil jij leren maken met After Effects?

Kijk bijvoorbeeld eens op de website van onze docent, ben je benieuwd hoe hij dingen heeft gemaakt? Je kunt het gewoon vragen!

www.threedoubleyou.nl

Op beide dagen zal er ook veel tijd zijn om zelf te oefenen en dingen uit te proberen. Want Adobe After Effects leer je het snelste door het te doen.

Docent

Onze After Effects docent is regisseur, designer en animator Balder Westein. Opgeleid aan de kunstacademie heeft hij daarna de afgelopen 15 jaar ontelbare films, series en programma´s voorzien van zijn creatieve animaties. Bijvoorbeeld Hollands Hoop, Sesamstraat en de Boterhamshow. En dat allemaal met behulp van Adobe After Effects. Kortom, dé expert op het gebied van dit programma. Hij kent alle kneepjes van het vak en wil deze graag overbrengen tijdens de cursus.


Voorbeeld van Balder Westeins werk

Resultaat:

Na deze twee dagen ken je de basis van After Effects en kun je je eigen video’s verrijken met simpele animaties, composities en bewegende teksten. Daarnaast heb je een start gemaakt met de oneindige mogelijkheden van het programma en heb je veel geoefend met aangeleverd beeldmateriaal en eigen beeldmateriaal.

Materiaal?

Als deelnemer werk je op je eigen laptop. Omdat Adobe After Effects een geavanceerd programma is met vele mogelijkheden, is er een krachtige laptop nodig. Op deze website staan de minimum systeemvereisten: https://helpx.adobe.com/nl/after-effects/system-requirements.html

Zorg dat je een licentie hebt voor Adobe After Effects en het programma geïnstalleerd is vóór de start van de cursus.

Wij hebben basismateriaal om mee te oefenen. Als je dingen wil uitproberen met eigen materiaal is dat ook mogelijk. Daarnaast ontvang je een handout van de theorie.

Wanneer?

De cursus vindt plaats op 27 september en 25 oktober 2024 van 9:30 tot 16:00 in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Schrijf je hier in!

Investering?

De cursus kost €595,- per persoon en is inclusief:

  • 2 cursusdagen met ervaren docent
  • cursusmateriaal
  • koffie/thee
  • lunch bij Het Lokaal

Dit bedrag is exclusief 21% BTW.

LET OP: Voor deze cursus geldt een minimum van 4 deelnemers. Na inschrijving informeren we je z.s.m. of de cursus door gaat.

Schrijf je hier in!

Nog vragen?

Mail of bel ons voor meer informatie.

We kunnen bovenstaande ook incompany aanbieden.