Voorbereiding voor een film

Doel & Doelgroep

Een video maken wij volgens een gestructureerde aanpak. We gaan dus met een plan op pad. Dat begint met scherpstellen: naar boven halen wat de concrete vraag van de opdrachtgever is. Wat is het doel van de film? Wat is de doelgroep? En wie of wat gaan we daarvoor in beeld brengen? Wat komt er kijken bij de voorbereiding voor een film?

Voorgesprekken

Als dat is bepaald, houden we een voorgesprek met de beoogde hoofdpersonen. We stellen de vragen die we tijdens het interview willen stellen. Zodat we weten wat we van de vertellers kunnen verwachten en daarmee rekening kunnen houden tijdens het filmen.

Script

Daarna volgt het schrijven van het filmscript. Hierin staan de verhaallijn, de hoofdpersonen en de vragen die we gaan stellen. Daarnaast beschrijven we ook de beelden die erbij passen. Op deze manier krijg je als opdrachtgever al een goed beeld van de uiteindelijke film.

Filmopnames

En dan? Draaien maar! Vaak hebben we aan één draaidag genoeg. We pakken het efficiënt aan. Maar we kiezen bovenal voor kwaliteit. En dat heeft in sommige gevallen meer tijd nodig.

Monteren

Na de opnames monteren we al het beeldmateriaal tot een eerste opzet voor de film.

Feedback

Het spannende moment breekt aan. De eerste versie is klaar. Dan is er altijd ruimte voor feedback. Op basis daarvan ronden we de film af.

Dit is hoe we het doen. Een overzichtelijk traject, waarbij de opdrachtgever achterover kan leunen. Uiteraard geven we updates. En sturen we bij als dat nodig is. Maar laat ons maar filmen, dan komt het goed.

Hieronder staan de verschillende stappen van het maken van een film beschreven. Zo krijg je een idee wat je allemaal te wachten staat. Van voorbereiding tot afronding.pdfDownload ons stappenplan als pdf.