Video marketing is hot. Iedereen heeft het er over. Dus jij wilt ook zelf video maken voor je bedrijf of organisatie.

Maar waar moet je beginnen?

Hoe zorg je ervoor dat de video’s die je maakt een professionele uitstraling hebben?

Bij ons leer je basis van filmen, interviewen, storytelling met beeld en editen/monteren. Zo kun je in korte tijd jouw video’s op een aanzienlijk hoger niveau brengen. Welke opties zijn er?

Spoedcursus
€ 995 (per cursus)
1 dag
1 docent
1-2 deelnemers
Theorie filmtechniek: Tips & Tricks
Theorie monteren: Beknopte basistechniek
Zeer beperkte praktijkoefening
 
 
Opzet video-item
Lunch bij Het Lokaal
Onbeperkt koffie, thee & versnaperingen
3 maanden kosteloos support (telefoon & mail)
Praktische trainingsdocumentatie
 
 
Basiscursus
€ 499 (per persoon)
2 dagen
1 - 2 docenten
4-8 deelnemers
Theorie filmtechniek: Basiskennis
Theorie monteren: Basistechniek
Gemiddelde praktijkoefening
Zelfstandige filmopdracht
 
Afgemonteerd video-item (zonder finetuning)
Lunch bij Het Lokaal
Onbeperkt koffie, thee & versnaperingen
6 maanden kosteloos support (telefoon & mail)
Praktische trainingsdocumentatie
 
 
Uitgebreide cursus
€ 1095 (per persoon)
4 dagen
1- 2 docenten
3-6 deelnemers
Theorie filmtechniek: Uitgebreide kennis
Theorie monteren: Basistechniek + specialistische kennis
Uitgebreide praktijkoefening
Zelfstandige filmopdracht
Begeleid scriptschrijven
Volledig afgemonteerd professioneel video-item
Lunch bij Het Lokaal
Onbeperkt koffie, thee & versnaperingen
12 maanden kosteloos support (telefoon & mail)
Praktische trainingsdocumentatie
Extra: Toegang digitale leeromgeving
Extra: Boek "Films Maken" van Roemer Lievaart

Maar er is meer; we bieden nu ook een online cursus filmen aan. Zo kun je in je eigen tijd en thuis de professionele basisvaardigheden van filmen opdoen:

onlinecursusfilmen.nl

Basiscursus VIDEO-ITEMS MAKEN: Leer Filmen en Monteren in 2 Dagen

Cursisten filmen en monteren tijdens de cursus video items maken.

Cursisten leren filmen en monteren tijdens deze video training.

In twee dagen leer je de basisvaardigheden op het gebied van cameragebruik, interviewtechniek, montage en internetvideo. Daarnaast leer je gedurende de cursus hoe je een goed beeldverhaal kunt vertellen. Na afloop ben je in staat zelfstandig een kort video-item te produceren en op internet te plaatsen. Je kunt op een professionelere manier video maken.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor webredacteuren die bij hun artikelen korte films willen plaatsen. Of bijvoorbeeld communicatiemedewerkers die meer mensen willen bereiken.

Als zzp´er is dit een goede en voordelige manier om bijvoorbeeld je eigen bedrijfsfilmpjes te maken.

Oud-cursist Sifra van Movisie deelt haar ervaringen

Dag 1

De eerste dag leer je de basistechnieken van cameragebruik en beeldcompositie. Daarnaast gaan we in op het produceren van een inhoudelijk video-item. We behandelen onder andere het afnemen van een interview op camera, de productie van een item, verschillende genres die je kan kiezen en we gaan in op het bepalen van de juiste invalshoek. Hoe verfilm je het beste een bepaald onderwerp?

Na de benodigde theorie en oefening krijg je een opdracht mee naar huis. Je wordt gevraagd filmmateriaal te maken over een onderwerp naar keuze, waarmee je op de tweede dag aan de slag gaat.

Dag 2

De tweede dag zal gaan over het bewerken van beeld. We gaan aan de slag met itemopbouw, montage en het geschikt maken van een film voor internet. Na de tweede dag heb je een compleet gemonteerd filmpje op je eigen website geplaatst!

Nazorg

Bij de cursus hoort ook nazorg via een besloten Facebookgroep, speciaal voor cursisten. Hier kun je verdere vragen stellen over dingen die niet lukken of je eigen video’s delen en feedback krijgen.

Corona maatregelen:

Wij treffen maatregelen om ons aan alle geldende adviezen te houden rondom het corona virus. Wij zorgen er voor dat we een ruime cursusruimte hebben, zodat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan bewaren. Ook de overige RIVM adviezen zullen we volgen. Bij ziekte is het niet mogelijk om deel te nemen aan de cursus. De cursist zal dan kosteloos kunnen annuleren of een volgende cursus kunnen volgen.

Data:

15 september & 6 oktober 2023 (2 plekken vrij)

17 november & 14 december (5 plekken vrij)

Schrijf je hier in!

Materiaal:

Wij verzorgen het lesmateriaal. Als deelnemer werk je met je eigen apparatuur. Je kan werken met je eigen camcorder, fotocamera (met filmfunctie) of smartphone.

Heb je nog geen camera en wil je weten welke camera je het beste kunt kopen? Wij adviseren je graag als je twijfelt over apparatuur. Het is eventueel mogelijk om te oefenen met onze camera en montagelaptop.

Investering:

€499 p.p.* (Let op: in 2024 gaat de prijs van onze cursus omhoog naar €549,- p.p.)

Inclusief:

  • twee dagen cursus met ervaren docent
  • lesmateriaal
  • certificaat
  • koffie/thee
  • lunch bij Het Lokaal
  • toegang tot besloten Facebookgroep
  • 6 maanden kosteloos support (telefoon & mail)
  • certificaat van deelname

Dit bedrag is exclusief 21% BTW

Locatie:

De Nieuwe Stad, Amersfoort

LET OP: Voor deze cursus geldt een minimum van 4 deelnemers. Na inschrijving informeren we je z.s.m. of de cursus door gaat.

*Ben je werkzaam in de creatieve of culturele sector? Voor zowel werknemers als zelfstandigen is subsidie beschikbaar als je deze cursus wil volgen. Je kan een groot deel van het cursusbedrag terug krijgen via Werktuig PPO!

Kijk op deze website voor meer informatie:

https://werktuigppo.nl/

Nog vragen?

Mail of bel ons voor meer informatie.

We kunnen bovenstaande ook incompany aanbieden.

We bieden deze cursus aan in drie varianten:

Spoedcursus filmen en monteren1 dag (1 – 2 deelnemers)

Basiscursus filmen en monteren: 2 dagen (4 – 8 deelnemers)

Uitgebreide cursus filmen en monteren4 dagen (3 – 4 deelnemers)

Referenties

“Toen we contact opnamen met Matthijs en Arjen, wisten we eigenlijk nog niet heel veel van film maken. We wisten wel precies wat we als eindresultaat wilden. En dat was best veel. Alle vragen die we stelden, werden beantwoord en wat hebben we veel geleerd! Over camera’s, over beelden maken en over montage. We konden na twee dagen echt goed uit de voeten. Oh en, ook niet onbelangrijk: we hebben het ook gezellig gehad en veel gelachen!”
Margreet Bos, www.hetwoordisaanjou.nl

 

“Ik heb samen met mijn collega deelgenomen aan de tweedaagse cursus videocursus. Ons doel: video’s maken van de evenementen die wij organiseren. In de online wereld, met name op het gebied van social media, worden video’s tenslotte steeds belangrijker. Als communicatiemedewerkers dus eigenlijk wel een must om dit vak te leren!

De eerste dag van onze cursus leerden we allerlei tips en trucks tijdens het filmen. Dit mochten we meteen in praktijk brengen tijdens een van onze evenementen. De volgende cursusdag gingen we deze beelden, met behulp van Matthijs en Arjen, monteren tot een goedlopende video. Sindsdien hebben we al verschillende video’s gemaakt voor ons social media kanaal en zijn wij zeer tevreden met het resultaat!”
Kelly Loup, Stichting Opkikker

 

“Ik speelde al een tijdje met het idee om mijn eigen bedrijfsfilm te maken en kwam al snel op de website van deze cursus terecht.

Ik heb twee leuke en leerzame dagen gehad met Matthijs en Arjen. Ik heb veel geleerd over het werken met een camera en het monteren van het gefilmde materiaal. Aan het einde van dag 2 was mijn film zo goed als af en ik ben super tevreden met het resultaat. Een aanrader voor iedereen!”
Frank de Haan, De Haan Guitars

 

“Een filmpje maken (startknop op camera indrukken) kan iedereen. Maar een goede film maken, dat is geheel andere koek. Deze leuke, gezellige maar vooral professionele cursus maakt je waarin wegwijs. Welbesteed geld, enthousiasme voor filmen gegarandeerd!”
Emile Homan, De Consudent