Video marketing is hot. Iedereen heeft het er over. Dus jij wilt ook zelf video maken voor je bedrijf of organisatie. Kortom, je wilt leren filmen én monteren.

Maar waar moet je beginnen?

Hoe zorg je ervoor dat de video’s die je maakt een professionele uitstraling hebben?

Bij ons leer je basis van filmen, interviewen, storytelling met beeld en editen/monteren. Zo kun je in korte tijd jouw video’s op een aanzienlijk hoger niveau brengen.

Basiscursus VIDEO-ITEMS MAKEN: Leer Filmen en Monteren in 2 Dagen

Cursisten filmen en monteren tijdens de cursus video items maken.

Cursisten leren filmen en monteren tijdens deze video training.

In twee dagen leer je de basisvaardigheden op het gebied van cameragebruik, interviewtechniek, montage en internetvideo. Daarnaast leer je gedurende de cursus hoe je een goed beeldverhaal kunt vertellen. Na afloop ben je in staat zelfstandig een kort video-item te produceren en op internet te plaatsen. Je kunt op een professionelere manier video maken.

Voor wie?

Deze cursus is ideaal voor webredacteuren die bij hun artikelen korte films willen plaatsen. Of bijvoorbeeld communicatiemedewerkers die meer mensen willen bereiken.

Als zzp´er is dit een goede en voordelige manier om bijvoorbeeld je eigen bedrijfsfilmpjes te maken.

Oud-cursist Sifra van Movisie deelt haar ervaringen

Dag 1

De eerste dag leer je de basistechnieken van cameragebruik en beeldcompositie. Daarnaast gaan we in op het produceren van een inhoudelijk video-item. We behandelen onder andere het afnemen van een interview op camera, de productie van een item, verschillende genres die je kan kiezen en we gaan in op het bepalen van de juiste invalshoek. Hoe verfilm je het beste een bepaald onderwerp?

Na de benodigde theorie en oefening krijg je een opdracht mee naar huis. Je wordt gevraagd filmmateriaal te maken over een onderwerp naar keuze, waarmee je op de tweede dag aan de slag gaat.

Dag 2

De tweede dag zal gaan over het bewerken van beeld. We gaan aan de slag met itemopbouw, montage en het geschikt maken van een film voor internet. Na de tweede dag heb je een compleet gemonteerd filmpje op je eigen website geplaatst!

Nazorg

Bij de cursus hoort ook nazorg via mail of telefoon. Zo kun je verdere vragen stellen over dingen die niet lukken of je eigen video’s delen en feedback krijgen.

Data:

14 juni & 12 juli (8 plekken vrij)

4 oktober & 1 november (8 plekken vrij)

 

Schrijf je hier in!

Materiaal:

Wij verzorgen het lesmateriaal. Als deelnemer werk je met je eigen apparatuur. Je kan werken met je eigen camcorder, fotocamera (met filmfunctie) of smartphone.

Heb je nog geen camera en wil je weten welke camera je het beste kunt kopen? Wij adviseren je graag als je twijfelt over apparatuur.

Investering:

€549,- p.p.*

Inclusief:

  • twee dagen cursus met ervaren docent
  • lesmateriaal
  • certificaat
  • koffie/thee
  • lunch bij Het Lokaal
  • 6 maanden kosteloos support (telefoon & mail)
  • certificaat van deelname

Dit bedrag is exclusief 21% BTW

Locatie:

De Nieuwe Stad, Amersfoort

Docenten:

Arjen Hoeve en Matthijs de Raad hebben meer dan 15 jaar ervaring in de wereld van film en video. Als afgestudeerde journalisten zij ze begonnen als redacteuren en verslaggevers bij onder andere ANP, KRO en NTR. Inmiddels hebben ze met hun videoproductiebedrijf GGTV al honderden video’s geproduceerd voor veel verschillende opdrachtgevers. Dit doen ze met aandacht voor inhoud en de betrokken mensen.

Arjen & Matthijs zijn enthousiaste docenten die het leuk vinden kennis over te dragen, te adviseren en jou de kneepjes van het vak bij te brengen.

LET OP: Voor deze cursus geldt een minimum van 4 deelnemers. Na inschrijving informeren we je z.s.m. of de cursus door gaat.

*Ben je werkzaam in de creatieve of culturele sector? Voor zowel werknemers als zelfstandigen is subsidie beschikbaar als je deze cursus wil volgen. Je kan een groot deel van het cursusbedrag terug krijgen via Werktuig PPO!

Kijk op deze website voor meer informatie:

https://werktuigppo.nl/

Nog vragen?

Mail of bel ons voor meer informatie.

We kunnen bovenstaande ook incompany aanbieden.

We bieden deze cursus aan in drie varianten:

Spoedcursus filmen en monteren1 dag (1 – 2 deelnemers)

Basiscursus filmen en monteren: 2 dagen (4 – 8 deelnemers)

Uitgebreide cursus filmen en monteren4 dagen (3 – 4 deelnemers)

 

Maar er is meer. We bieden ook twee online cursussen aan:

Online Cursus Filmen

Ook bieden we de online cursus Sneller Monteren met Adobe Premiere Pro & AI aan:

Sneller Monteren met Adobe Premiere Pro & AI

 

Referenties

“Méér aandacht ga je nergens krijgen. Trainers twee sympathieke gasten die duidelijk weten waar ze ’t over hebben en met geduld vaardigheden aanleren. Hun passie voor het vak – of de kunst – werkt aanstekelijk. Hun vaardigheid is jaloersmakend en daardoor boeiend en uitdagend. In twee dagen heel veel geleerd, Goede opbouw met huiswerkopdracht na de eerste dag en een tastbaar resultaat in de vorm van een eerste eigen miniproductie op het einde van de tweede dag. Altijd bereikbaar voor tips en advies. Fijne ontspannen sfeer. Er mag gelachen worden. Gezamenlijke lunch. Gratis parkeren voor de deur. Als training absoluut de prijs en moeite waard. Na afloop heel erg moe en heel tevreden. Dank!”

Patrick Vandermeiren, hogeschool Van Hall Larenstein

“Toen we contact opnamen met Matthijs en Arjen, wisten we eigenlijk nog niet heel veel van film maken. We wisten wel precies wat we als eindresultaat wilden. En dat was best veel. Alle vragen die we stelden, werden beantwoord en wat hebben we veel geleerd! Over camera’s, over beelden maken en over montage. We konden na twee dagen echt goed uit de voeten. Oh en, ook niet onbelangrijk: we hebben het ook gezellig gehad en veel gelachen!”
Margreet Bos, www.hetwoordisaanjou.nl

 

“Ik heb samen met mijn collega deelgenomen aan de tweedaagse cursus videocursus. Ons doel: video’s maken van de evenementen die wij organiseren. In de online wereld, met name op het gebied van social media, worden video’s tenslotte steeds belangrijker. Als communicatiemedewerkers dus eigenlijk wel een must om dit vak te leren!

De eerste dag van onze cursus leerden we allerlei tips en trucks tijdens het filmen. Dit mochten we meteen in praktijk brengen tijdens een van onze evenementen. De volgende cursusdag gingen we deze beelden, met behulp van Matthijs en Arjen, monteren tot een goedlopende video. Sindsdien hebben we al verschillende video’s gemaakt voor ons social media kanaal en zijn wij zeer tevreden met het resultaat!”
Kelly Loup, Stichting Opkikker

 

“Ik speelde al een tijdje met het idee om mijn eigen bedrijfsfilm te maken en kwam al snel op de website van deze cursus terecht.

Twee leuke en leerzame dagen gehad met Matthijs en Arjen. Veel geleerd over het werken met een camera en het monteren van het gefilmde materiaal. Aan het einde van dag 2 was mijn film zo goed als af dus ik ben super tevreden met het resultaat. Een aanrader voor iedereen!”
Frank de Haan, De Haan Guitars

 

“Een filmpje maken (startknop op camera indrukken) kan iedereen. Maar een goede film maken, dat is geheel andere koek. Deze leuke, gezellige maar vooral professionele cursus maakt je waarin wegwijs. Welbesteed geld, enthousiasme voor filmen gegarandeerd!”
Emile Homan, De Consudent