Je hebt een film gemaakt of laten maken en daar wil je ondertiteling aan toevoegen die de kijker aan of uit kan zetten. Dit soort ondertiteling wordt ondersteund door verschillende online kanalen zoals YouTube, Facebook, LinkedIn, Vimeo en Twitter. Vaak ook in verschillende talen. Dit soort ondertiteling, ook wel Close Captioning genoemd, gaat meestal met een .srt bestand.

Wij leveren dit soort bestanden vaak los aan als wij een film opleveren.

Wat is een SRT-bestand en waarvoor kun je het gebruiken?

Een SRT-bestand (SubRip Subtitle) is een tekstbestand met ondertiteling voor video’s. Het wordt gebruikt om gesproken dialogen en andere audio-inhoud van een video te vertalen naar tekst, waardoor je je video’s toegankelijker maakt voor een breder publiek, inclusief mensen met gehoorproblemen of mensen die de taal van de video niet spreken.

SRT-bestanden zijn een handige tool om je video-inhoud te verbeteren en je kijkers een betere ervaring te bieden. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je SRT-bestanden kunt toevoegen aan je video’s op populaire platforms zoals YouTube, Facebook, LinkedIn, Vimeo en Twitter.

Stap 1: Je video uploaden naar het platform

Ga naar het platform waarop je je video wilt delen, zoals YouTube, Facebook, LinkedIn of Vimeo. Log in op je account en upload je video zoals je normaal zou doen. Wacht tot de upload is voltooid voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3: Ondertitels toevoegen

Hier volgen de stappen om SRT-ondertitels toe te voegen op de genoemde platforms:

YouTube:

Zorg ervoor dat je in YouTube Studio bent. Dit kan via het menu rechts bovenin.
Klik op de video die je hebt geüpload.
Scroll omlaag naar het gedeelte ‘Ondertiteling’.
Klik rechts op ‘Toevoegen’.
Selecteer de optie ‘Bestand toevoegen’ en upload je SRT-bestand.

Facebook:

Klik op de video die je hebt geüpload.
Klik rechtsboven op ‘more’ (…) en selecteer ‘Video bewerken’.
Klik onder SRT-bestanden uploaden op ‘Bestand kiezen’ en selecteer een .srt-bestand op je computer.
Klik op ‘Opslaan’.

LinkedIn:

Klik na het uploaden van je video op ‘bewerken’.
Klik op ‘ondertiteling selecteren’. Selecteer het SRT-bestand.
Klik op ‘gereed’.

Vimeo:

Klik op de video die je hebt geüpload.
Ga naar het tabblad ‘Closed Captions’.
Selecteer je taal.
Upload je SRT-bestand.

Stap 4: Opslaan en publiceren

Nadat je je SRT-bestand hebt geüpload op het gekozen platform, sla je de wijzigingen op en publiceer je je video. De ondertitels zullen nu worden weergegeven voor je kijkers, waardoor je video toegankelijker wordt voor een breder publiek.

Het toevoegen van SRT-ondertitels aan je video’s is een eenvoudige en effectieve manier om je video-inhoud te verbeteren en meer mensen te bereiken. Zorg ervoor dat je de richtlijnen en formaten van het specifieke platform volgt om ervoor te zorgen dat je ondertitels correct worden weergegeven. Met toegankelijke video’s vergroot je je bereik en maak je je content voor iedereen toegankelijk.