Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken om mijn video te verspreiden?

Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan kijken?

We gaan je daarbij helpen. We vertellen je in dit artikel over de verschillende mogelijkheden van online verspreiding van video (YouTube, Vimeo, Facebook & LinkedIn) én de voor- en nadelen daarvan:

https://www.linkedin.com/pulse/welk-online-videokanaal-kan-ik-het-beste-gebruiken-om-de-raad/

Het artikel is ook te downloaden als PDF. Dat kan hier:

GGTV Informatie – Online Verspreiding

Uitbreiding Cursusaanbod

We geven al een tijdje met veel plezier de 2-daagse cursus “Video-Items Maken”. Inmiddels hebben we op verzoek het cursusaanbod uitgebreid met twee varianten: een spoedcursus en een uitgebreide cursus filmen en monteren.

De spoedcursus duurt 1 dag en behandelt in sneltreinvaart tips & tricks over filmen én monteren. Voor iedereen die in korte tijd bijgespijkerd wil worden over cameratechniek, compositie, interviews met een camera en monteren. Deze cursus is op aanvraag in te plannen voor 1 – 2 deelnemers.

We merkten tijdens onze 2-daagse cursus dat sommige deelnemers nog meer de diepte in willen gaan qua uitleg en oefenen in de praktijk. We bieden daarom nu ook een uitgebreide cursus aan van 4 dagen. Hier leer je alles wat je in de 2-daagse cursus ook leert, maar dan met meer uitleg, meer oefening en meer montagekennis. Daarnaast garanderen we een compleet eindproduct in de vorm van een professioneel afgemonteerd video-item.

De eerste uitgebreide cursus zal worden gegeven op
7 september, 14 september, 5 oktober en 12 oktober.

Meer informatie en inschrijven via: www.ggtv.nl/workshops

Korte documentaire van GGTV geselecteerd voor filmfestival “Roze Filmdagen 2018”

Vorig jaar maakten we de bijzondere korte documentaire “Uit De Pijp”. Dit is het verhaal van de opa van Matthijs.

“Gerard woont al meer dan dertig jaar in een klein appartementje midden in De Pijp in Amsterdam. Hij is nu 85 jaar oud en doucht in de keuken, verwarmt het huis met een gaskachel en moet elke dag een steile trap op en neer. Zijn kinderen vragen al jaren wanneer hij eens gaat verhuizen naar een woning op de begane grond. Het kost hem te veel moeite om afscheid te nemen van deze emotionele plek. Een plek waar zijn leven drastisch veranderde.

Dan opeens is het zover. Gerard heeft een nieuwe woning gevonden.

Zijn kleinzoon grijpt de verhuizing aan om in gesprek te gaan over het leven dat Gerard opnieuw uit moest vinden, na zijn verhuizing naar Amsterdam. Hij neemt samen met zijn opa afscheid van deze, voor beiden, vertrouwde plek.”

Deze film is nu geselecteerd voor het internationale filmfestival “Roze Filmdagen 2018”. De film zal vertoond worden tijdens een speciale avond vol korte films (fictie en non-fictie) in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Kijk hier vast de trailer:

Herbestemming Onbekend nu online te bekijken

Herbestemming Onbekend is een bijzonder filmproject van GGTV. We hebben door middel van videoblogs (alle videoblogs zijn hier te bekijken) onderzoek gedaan naar community building in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Op zoek naar meer verbinding wilden we samen met andere gebruikers een project starten in De Nieuwe Stad. We kwamen tot een projectplan en toen lag het stil.

Het blijkt toch lastig om mensen in beweging te krijgen. Uit onderzoek binnen De Nieuwe Stad blijkt dat 70% van de gevestigde ondernemers graag meer verbinding wil, nog eens 20% wil aanhaken bij concrete plannen en 80% van de ondernemers voelt zich onderdeel van De Nieuwe Stad. Hoe kan het dan dat er toch elke keer weer hetzelfde kleine clubje op dit soort initiatieven af komen? Is het tijdgebrek? Is het een gebrek aan concrete acties? Of gaat het altijd zo?

Om antwoord te krijgen op deze vragen bezochten we drie vergelijkbare gebieden in Nederland: Plan-B in Eindhoven, het Havenkwartier in Deventer en De Binckhorst in Den Haag. Met de camera in de hand interviewden we sleutelspelers uit deze gebieden en onderzochten we diverse samenwerkingsverbanden. Wat zijn de succesfactoren?

Deze zoektocht leverde de korte documentaire Herbestemming Onbekend op.

Je kan de documentaire per gebied bekijken of er voor kiezen om alles in één keer af te spelen. Kijk hiervoor op www.herbestemmingonbekend.nl.

Première Herbestemming Onbekend – een documentaire van GGTV

“Gebiedsontwikkeling draait om mensen, niet om gebouwen. Zonder input en bijdrage van de gebruikers en bewoners gaat een gebied niet leven.”

De afgelopen twee jaar deden filmmakers Arjen Hoeve en Matthijs de Raad onderzoek naar community building in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Hoe creëer je verbinding tussen gebruikers? Wat levert dat op?

Ze keken daarbij niet alleen rond in Amersfoort, maar reisden af naar drie gebieden in Nederland waar ook wordt herbestemd: het Havenkwartier in Deventer, Plan-B in Eindhoven en de Binckhorst in Den Haag. Ze interviewden ondernemers, kunstenaars en andere actievelingen in het gebied die bijdragen aan verbinding en
ontwikkeling in hun gebied.

Hun ervaringen delen ze nu in de korte documentaire (30 min) “Herbestemming Onbekend”.

Je bent van harte uitgenodigd om de première bij te wonen op donderdag 25 januari van 15:00 – 17:00 in De Nieuwe Stad in Amersfoort. De film zal worden vertoond met aansluitend een nagesprek met de documentairemakers, sleutelspelers uit De Nieuwe Stad en de gebieden in de film.

Het programma is alsvolgt:

15:00 Binnenkomst
15:15 Inleiding door de makers en première Herbestemming Onbekend
15:45 Nagesprek met o.a. Sabrina Lindemann (mobiel projectbureau OpTrek), Dennis Platvoet (LOS Festival), Anne Veenstra (AnneRegelt) & Bart Schoonderbeek (SchipperBosch)
16:30 Borrel

Wil je aanwezig zijn bij de première? Meld je aan via info@ggtv.nl of het Facebook evenement:

Graag tot dan!

Arjen Hoeve
Matthijs de Raad

Tropische Kerstwens

GGTV brengt je een speciale Kerstwens vanaf een tropisch oord:

Bedankt voor alle mooie samenwerkingen en tot in 2018!

Arjen en Matthijs