Video cursus: nieuwe data & website!

GGTV heeft het afgelopen jaar meerdere malen de tweedaagse video cursus ‘video-items maken’ gegeven. In deze cursus leer je in twee dagen filmen én monteren. Wegens succes hebben we een nieuwe website gemaakt:

IK WIL LEREN FILMEN EN MONTEREN

Daarnaast zijn er weer nieuwe data geprikt. Je kunt de cursus volgen op:

14 & 28 juli (speciale zomercursus)

15 september & 6 oktober

3 & 24 november

Er is een maximum aantal plekken per cursus dus schrijf je hier snel in!

GGTV_cursus_video_maken-1024x683

NIEUW: 360 graden video

Virtual reality is nu echt in opmars. Tegenwoordig zijn Youtube, Facebook en ook Vimeo volledig ingericht op het afspelen van 360 graden video’s.

360 graden video

Dit zijn video’s waarbij je zelf bepaalt waar je kijkt. Je kan letterlijk 360 graden om je heen kijken. Deze video’s worden opgenomen met speciale camera’s met meerdere lenzen waardoor alles om de camera heen vastgelegd wordt.

Het voordeel hiervan is dat je echt het gevoel hebt er bij te zijn. Film kijken wordt een belevenis.

De technologie om 360 graden / virtual reality films te maken wordt steeds betaalbaarder.

Wij hebben sinds kort ook de mogelijkheid om dit soort video’s op te nemen. Dit vergt een hele andere kijk op filmmaken en is dus voor ons erg interessant om mee te experimenteren.

De Koppelpoort in 360 graden video

Bekijk bijvoorbeeld hier één van de hotspots van Amersfoort (de middeleeuwse Koppelpoort) in 360 graden. De filmpjes werken in je browser, maar voor de beste beleving moet je jouw smartphone plaatsen in een Google Cardboard of een andere VR bril. Zo creëer je de optimale kijkervaring.

Koningsdag 2017 in De Nieuwe Stad
Vastgelegd met onze 360 video camera. Kijk rustig rond en beleef de dag opnieuw met deze 360 graden video van GGTV.

Wil je ook met 360 graden video aan de slag? Laat het ons weten! We denken graag met je mee.

Nu online: “Het is nooit af” – unieke documentaire over gebiedsontwikkeling

De documentaire ‘Het is nooit af – dromen van een nieuwe stad’ is nu online te bekijken.

Documentairemakers Arjen Hoeve en Matthijs de Raad van GGTV filmden twee jaar lang de ontwikkeling van De Nieuwe Stad in Amersfoort. Zij volgden de initiatiefnemers, de pioniers, de ontwikkelende partners en de gemeente in het transformeren van een bijzonder stukje stad.

Het resultaat is een film die een unieke inkijk geeft in de wereld van herbestemming en gebiedsontwikkeling. De thema’s die de film aansnijdt, zijn actueel en interessant voor iedereen die zich bezighoudt met gebiedsontwikkeling.

“Inhoudelijk interessant en boeiend, een pakkende mix van beelden en montage en qua boodschap een uitgebalanceerde toon.” Frank Strolenberg – Nationaal Programma Herbestemming

Trailer ‘Het is nooit af’

De film is te bekijken via de website HET IS NOOIT AF.

Best bekeken GGTV films van 2016

In 2016 hebben we weer veel mooie films mogen maken. Een aantal daarvan ‘hosten’ we op ons eigen Vimeo kanaal, zodat de opdrachtgever deze makkelijk op de website kan plaatsen.

We hebben bijgehouden welke films het best bekeken zijn in 2016. Dit is de Top 3:

1. Travers Welzijn – Prettige en Veilige Leefomgeving

Travers Welzijn is actief in Zwolle. De afgelopen jaren hebben ze hard gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid in de probleemwijk Holtenbroek. Wij maakten een mooie minidocumentaire over het proces en de resultaten.

2. MOOD Massage – Bedrijfsfilm

In de oude Prodentfabriek in Amersfoort zit een bijzondere opleider: MOOD Massage Opleidingen. We mochten een bedrijfsfilm maken waarin niet de eigenaar centraal stond, maar de cursisten die door zijn opleidingen hun leven een andere wending gaven. Benieuwd?

3. 033opdefiets – De Aftrap

In De Nieuwe Stad worden nieuwe samenwerkingen aangegaan. 033opdefiets is daar een voorbeeld van. Stadslab033, Customedia, Zinin! Events, Fixiebrothers en GGTV werken samen aan het verbeteren van het fietsklimaat in Amersfoort. We maakten een korte reportage van de aftrap van het project:

Staat jouw film volgend jaar in de Top 3?

 

GGTV wenst je een witte Kerst!

Krijgen we een witte Kerst? Waarschijnlijk niet, maar GGTV brengt speciaal voor jou het kerstgevoel naar je beeldscherm.

Bedankt voor weer een jaar vol fijne samenwerkingen en mooie projecten. Hopelijk zien we elkaar weer in 2017!

Oh ja. We zijn gesloten tussen Kerst en Oud & Nieuw.

Volgende cursus ‘video-items maken’ start op 4 november

De cursus die start op 16 september zit inmiddels vol. Maar niet getreurd, de volgende staat alweer op de planning:

Wij maken niet alleen mooie films, maar we leren anderen ook de beginselen van het filmvak. Op 4 november 2016 starten we met dag 1 van de cursus ‘Video-items maken’. Dag twee is op 18 november 2016.

In twee dagen leer je de basisvaardigheden op het gebied van cameragebruik, interviewtechniek, montage en internetvideo. Na afloop ben je in staat zelfstandig een kort video-item te produceren en op internet te plaatsen. Daarnaast leer je gedurende de cursus hoe je een goed beeldverhaal kunt vertellen.

De kosten voor deze cursus zijn €425,- p.p. (inclusief BTW, koffie/thee en lunch)

Via deze pagina kun je je inschrijven.

November Cursus Video GGTV - Header Facebook