Als vervolg op onze cursussen Filmen & Monteren organiseren we op 18 oktober een inspirerende dag vol workshops waarin je jouw filmvaardigheden naar een nog hoger niveau kunt tillen. Als deelnemers kies je twee workshops uit een aanbod van vier. De eerste volg je in de ochtend, de tweede in de middag.

Tussendoor gaan we gezamenlijk heerlijk lunchen bij Het Lokaal.

Een beetje film en monteerervaring is wel gewenst, maar Arjen en Matthijs staan uiteraard klaar om je te begeleiden (ook als je het even niet meer weet). Ook mensen die nog geen cursus bij ons hebben gevolgd, maar al wel wat filmervaring hebben kunnen uiteraard meedoen.

In de ochtend (9:30 – 12:30) bieden we twee workshops waar je uit kan kiezen:

1. *Zaal Ridder: Beter handmatig filmen*
Leer de fijne kneepjes van handmatig filmen en haal het beste uit je camera. We behandelen de basis en oefenen met handmatige instellingen. Deze workshop is geschikt voor camera’s waarmee je focus, diafragma, sluitertijd, iso en witbalans handmatig kunt instellen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met scherptediepte, hoe krijg je meer en minder scherptediepte? Wanneer pas je de sluitertijd aan? Hoe zat het ook alweer met de witbalans? Kortom, alles wat je wil weten over de functie van jouw camera kun je in de ochtend leren.

2. *Zaal Erdal: Beter beeldend verhalen vertellen*
Ontdek hoe plakshots meer kunnen zijn dan alleen knipjes in interviews. Leer een boeiend beeldverhaal te vertellen! We beginnen met een korte uitleg over hoe wij plakshots/sfeershots inzetten in onze films. Waar kun je aan denken? Hoe vertel ik een beeldverhaal? Daarna gaan we uiteraard snel aan de slag. In groepjes bedenk en film je zelf verschillende beeldverhalen. Deze gaan we snel monteren en bespreken met de groep. Je leert op een efficiente manier een afwisselend verhaal te vertellen met jouw beelden.

In de middag (13:30 16:30) kies je weer uit twee workshops:

1. *Zaal Ridder: Sneller monteren met Premiere Pro*
Ontdek handige tools in de nieuwste versie van Premiere Pro en leer hoe je veel sneller kunt monteren. We geven basistips, vertellen je over functies die je wellicht nog niet kende, onthullen welke functies wij echt éérder hadden willen leren en gaan in op een aantal AI technieken in Premiere Pro. Onder begeleiding ga je aan de slag en leer je deze tools optimaal benutten. Na de workshops kun je gegarandeerd sneller monteren.

2. *Zaal Erdal: Verdiepend interviewen*
Interviewen gaat verder dan vragen stellen. Leer hoe je diepgaande gesprekken voert en de kijker boeit. En hoe zorg je ervoor dat je de juiste en de beste quotes krijgt van jouw gesprekspartner? We behandelen interviewtechnieken en gaan vooral veel oefenen!

Investering

Voor €295 (ex BTW) ben je er bij en is de lunch bij Het Lokaal inbegrepen! (Diegene die al eerder een cursus bij ons gevolgd hebben weten hoe lekker dat is).

De workshopdag is op vrijdag 18 oktober en duurt van 9:30 – 16:30. De locatie is in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Als je nu denkt: Ja, ik wil meedoen! Schrijf je dan hier in:

    Naam*

    Bedrijf

    E-mail*

    Telefoon*

    Op welke datum wil je de cursus volgen?
    18 oktober

    Opmerkingen