Youth in Action is een Europees subsidieprogramma waarmee lokale jongerenprojecten worden gefinancierd. In opdracht van Youth in Action maakten we drie korte video’s over drie jongerenprojecten. Elke jaar worden er awards uitgereikt voor de beste projecten. Een jury kiest drie kanshebbers. Van deze kanshebbers maakten wij films, waarop gestemd kon worden via Facebook. Het project met de meeste stemmen won de hoofdprijs.

Wij gingen op bezoek bij de jongerenprojecten en interviewden organisatoren en deelnemers. De uitdaging was om de films ook beeldend interessant te maken, aangezien de projecten al achter de rug waren. We kozen voor een combinatie van nieuw opgenomen materiaal, bijvoorbeeld in jongerencentra en archiefmateriaal bestaand uit foto’s en korte filmfragmenten.

Deze film gaat over het winnende project ‘Celebrating Volunteering’ in Rijswijk. In dit project hebben 26 Europese jongeren in een achterstandssituatie de kans gekregen om mee te draaien tijdens de kindervakantieweken van Don Bosco. Voor de jongeren was het een bijzondere leerervaring. Ze hebben waardevolle competenties opgedaan die ze in hun eigen omgeving goed kunnen gebruiken. Doordat de jongeren werden gekoppeld aan lokale vrijwilligers en kinderen uit Rijswijkse en Haagse stadswijken heeft de lokale gemeenschap intensief kennisgemaakt met jongeren uit heel Europa.

De internetvideo werd verspreid via Facebook. Ook werd de film vertoond tijdens de prijsuitreiking.

Terug naar portfolio