Erasmus+ organiseert in heel Europa trainingen voor jongerenwerkers. Deze trainingen dragen bij aan de kwaliteit van het jongerenwerk. Professionals en vrijwilligers uit heel Europa ontmoeten elkaar, leren van elkaar en van de trainers van Erasmus+. Het doel is om de impact van de projecten die ze doen zo groot mogelijk te maken.

Om deze trainingen meer onder de aandacht te brengen van andere jongerenwerkers vroeg Erasmus+ om een film te maken. De promotievideo laat de manier van leren, de sfeer, de meerwaarde en de impact zien van een dergelijke training. We vertellen de film vanuit het perspectief van vier deelnemers. Zij delen gedurende de training hun ervaringen met de kijker. We kozen vier momenten om te filmen. Zo krijgt de kijker een compleet beeld van de training en zien ze de ontwikkeling van de deelnemers. Eén van de trainers legt uit wat de meerwaarde is van niet-formeel leren en het belang van de training.

We maakten zowel een Nederlandse als een Engelse versie van de film. Zo kan de film ook internationaal worden ingezet. Daarnaast monteerden we een samenvatting van 1,5 minuut die goed te delen is via social media.

De film wordt in heel Europa verspreidt via websites en sociale media en probeert zoveel mogelijk jongerenwerkers te motiveren hun Erasmus+ projecten te beoordelen en verbeteren.


Resultaten:

  • Inspirerende promotie van trainingsactiviteiten
  • Internationale verspreiding mogelijk
  • Korte en lange film op basis van beeldmateriaal
  • De unieke sfeer, manier van leren en de impact voelbaar gemaakt

Terug naar portfolio