De verschillende vakbonden hebben maandenlang onderhandeld over een nieuwe cao Gemeenten, maar de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) deed geen concreet bod. Om een doorbraak te forceren, kwamen ruim 2500 gemeenteambtenaren in actie tijdens het VNG-congres in Hendrik-Ido-Ambacht op 18 juni. Om te zorgen dat deze landelijke stakingsdag zou blijven leven bij de gemeenteambtenaren en de actiebereidheid onder hen te vergroten, wilde Abvakabo FNV graag een korte reportage video van deze dag.

Omdat deze dag draait om de gemeenteambtenaar en zijn/haar beleving van het gemis van een nieuwe cao, laten we de boodschap vertellen door interviews met betrokkenen. Dit schetst een concreet beeld van de problematiek en de kijker kan zich identificeren met diegene om wie het draait. Daarnaast wilden we het massale van deze landelijke actiedag door beelden laten zien. Deze combinatie van persoonlijke verhalen en sprekende beelden zorgt voor een pakkende videoproductie.

Deze film is op de site van de verschillende vakbonden te bekijken en meegestuurd met nieuwsbrieven om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Terug naar portfolio