De gemeente Haarlemmermeer krijgt in er 2015 taken bij op het gebied van jeugdhulp, begeleiding en werk. Om dit goed te kunnen regelen is er in de gemeente een proef gestart met het werken met een Sociaal Team in Nieuw-Vennep. Dit team komt bij de mensen thuis en krijgt de ruimte om de hulpvraag naar eigen inzicht op te lossen. Het team kijkt niet alleen naar de vraag, maar naar de hele situatie van de hulpvragende.

Ter introductie van het sociaal team werden wij gevraagd om een film te maken. Deze film voor gemeente Haarlemmermeer werd vertoond tijdens de startbijeenkomst en werd gebruikt als aanzet tot discussie. Later is deze film ingezet ter introductie van het Sociaal Team aan de inwoners van de gemeente.

Wij kozen ervoor om de video te beginnen met shots van de verschillende leden van het team die direct in de camera kijken. Deze beelden combineerden we met een quote over de voldoening die ze halen uit hun werk. Op deze manier werd het sociaal team snel neergezet, kregen de teamleden een gezicht en voelden de kijkers de betrokkenheid van de teamleden. De rest van de film bestaat uit korte quotes van de teamleden over de werkwijze en de verwachtingen voor de toekomst. Deze videoproductie vormde een mooie start van de discussiebijeenkomst.

Het team was ten tijde van de filmopnames nog niet van start gegaan dus we konden daar nog geen filmbeelden van maken. Daarom kozen we als aanvullende filmbeelden voor een sfeerimpressie van de verschillende delen van Nieuw-Vennep en haar inwoners.

Terug naar portfolio