Abvakabo FNV vindt het belangrijk dat arbeidsgehandicapten volwaardig deelnemen aan het arbeidsproces. Hiervoor zijn ze een Dialoog project gestart met vier Universitair Medisch Centra (UMC). Om dit project letterlijk een gezicht te geven, hebben wij een film gemaakt met aansprekende succesverhalen uit de praktijk.

Met deze video wil de vakbond leidinggevenden in UMC’s laten zien dat mensen met een arbeidsbeperking heel goed kunnen functioneren. Twijfels, misverstanden en vooroordelen worden weggenomen. Daarnaast verstrekt de film het draagvlak bij UMC’s voor de inzet van arbeidsgehandicapten. Om een zo’n compleet mogelijk beeld te krijgen, hebben we een aantal arbeidsarbeidsgehandicapten met uiteenlopende handicaps in beeld gebracht en collega’s en leidinggevenden hun ervaringen met de kijker laten delen. Hierdoor ontstaat een gebalanceerd beeld van hoe het is om te werken met iemand met een arbeidsbeperking en wat dat werk voor diegene betekent.

Wij noemen dit een onderzoeksfilm, omdat dit soort films zeer geschikt zijn om onderzoeken, rapporten en analyses samen te vatten en een gezicht te geven. Veel mensen zullen eerder geneigd zijn om een film te kijken dan een heel rapport te lezen.

Deze videoproductie wordt vertoond tijdens bijeenkomsten binnen UMC’s en staat op de website van Abvakabo FNV.

Terug naar portfolio