Wat gebeurt er als jongeren de ruimte krijgen om van hun eigen ideeën daadwerkelijke projecten te maken? Welke initiatieven nemen jongeren zelf om de wereld om hen heen beter te maken? Youth in Action wilde graag aan de buitenwereld laten zien door middel van internetvideo wat voor impact de projecten hebben die ze subsidiëren. Wij stelden voor om niet één film te maken, maar een serie van films met een duidelijk begin, midden en eind.

We selecteerden in overleg met de opdrachtgever geschikte projecten om te filmen. Wij waren aanwezig bij de kick-off en interviewden de deelnemers over hun verwachtingen. Tijdens de uitvoering brachten we een bezoek aan de projecten. Hoe verliep het proces? Na afloop kwamen we samen met de initiatiefnemers en keken we terug op de leerervaring.

Het resultaat waren korte video’s over de verschillende processen in het organiseren van een jongerenproject. Youth in Action kan op die manier goed laten zien wat deze projecten betekenen en opleveren. Onze videoproducties dragen het enthousiasme van de jongeren over op anderen die mogelijk nog twijfelen over een dergelijk project.

Terug naar portfolio