“Het recht en de rechtspraktijk zijn altijd in beweging. Dit vergt van een jurist dat hij zijn kennis steeds actualiseert en zijn inzicht voortdurend scherpt. Slechts de combinatie van een grondige, inhoudelijke kennis, een scherp inzicht en een open, kritische houding stelt een jurist in staat om zijn cliënten optimaal te helpen.”

Aldus de visie van het CPO, een bedrijf dat juridische opleidingen verzorgt. Deze bijzondere bedrijfsfilm verbeeldt deze visie en laat de kijker kennismaken met de hectische rechtspraktijk.
In overleg met de opdrachtgever bedachten wij het concept en schreven wij het script. We interviewden diverse vooraanstaande juristen. Zij geven hun blik op de rechtspraktijk en wat er voor nodig is om daarin als jurist te kunnen functioneren. In plaats van te vragen waarom het CPO een goed bedrijf is, laten we de kijker zelf de conclusie trekken.

Daarnaast maakten we gebruik van een simpele timelapse techniek om de hectiek en de snelheid te benadrukken. We zetten figuranten in om de rechtspraktijk echt te laten zien. Door gebruik te maken van een tempo en themawisseling halverwege, laten we zien dat het soms ook goed is om even uit de hectische praktijk te stappen en een bepaald probleem van een afstandje te bekijken. Dat is precies wat het CPO aanbiedt. Kritische reflectie op complexe juridische onderwerpen.

De film is vertoond in een bioscoop tijdens een lustrumbijeenkomst en zal nu verder worden verspreid via de website, nieuwsbrieven en andere kanalen.

Terug naar portfolio