Bij café restaurant HOOG VUUR worden eerlijke en lokale producten op ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens bereid, die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld. Het restaurant staat op een bijzondere plek in Amersfoort, De Nieuwe Stad. Een plek waar van onderop een nieuwe microstad wordt gebouwd. GGTV huurt een kantoorruimte in deze voormalige Prodentfabriek en maakte een reportage over het ontstaan van dit restaurant.

In mei 2014 opende in De Nieuwe Stad café restaurant HOOG VUUR. Dit restaurant is een ontmoetingsplaats voor mensen van binnen en buiten De Nieuwe Stad. In korte tijd werd een kale ruimte in de fabriek verbouwd tot nieuw restaurant. Wij brachten deze verbouwing in beeld en gingen op zoek naar de gedachte achter HOOG VUUR. Wat maakt deze plek nou zo bijzonder? Op verschillende momenten tijdens de verbouwing namen we een kijkje met onze camera. De filosofie van HOOG VUUR wordt uiteengezet door Bülent Yokus, initiatiefnemer van De Nieuwe Stad, Floris Schoonderbeek van productlabel Weltevree en Tim Kröber, de restaurantmanager.

De film toont hoe het voormalige ketelhuis van de fabriek, waar de oude schoorsteen middenin staat, verbouwd wordt tot café restaurant. Tijdens de openingsborrel werd de videoproductie continu vertoond op een groot scherm. De film werd goed verspreid via social media. Met name op Facebook was de film populair. Ook is de film op de website van het restaurant te vinden.

Terug naar portfolio