Vijf jaar geleden maakten we in opdracht van Lithos een film over Gageldonk-West, een wijk in Bergen op Zoom. Het Amersfoortse bouwbedrijf deed mee aan een aanbesteding om de wijk te vernieuwen. Ze kozen voor een vernieuwende aanpak die zich niet alleen richtte op stenen, maar juist ook op sociale verbetering van de wijk.

Mede dankzij deze film, waarin de directeur en projectleider met mensen van de wijk in gesprek gaan, won Lithos de aanbesteding en gingen ze aan de slag in de wijk.

Nu, vijf jaar later, trekken we opnieuw de wijk in en kijken we wat de inspanningen tot nu toe hebben opgeleverd. Ook nu kijken we niet alleen naar de stenen, maar juist ook naar de samenwerking, de sociale component en andere zaken die dit project tot een succes hebben gemaakt. Wij interviewden de samenwerkingspartners en natuurlijk diverse wijkbewoners.

In een serie van 7 video’s laat Lithos nu zien hoe het gaat in de wijk. Deze video’s worden verspreid via sociale media, de website en andere kanalen. Deel 1 is hier te bekijken.

Terug naar portfolio