Het is nooit af organische gebiedsontwikkeling in beeld

In Nederland staan miljoenen vierkante meters kantoorruimte leeg. Herbestemming lijkt de oplossing.

 

In Amersfoort werken de gemeente en een ontwikkelaar samen aan een organisch groeiend stukje stad.

 

Maar hoe doe je dat eigenlijk?

"Overheden hebben niet meer alles voor het zeggen." "Het is anders dan wat we gewend zijn. En anders is altijd vreemd."

"Deze film mag verplicht lesmateriaal worden van cursussen en onderwijs inzake gebiedsontwikkeling en herbestemming. Inhoudelijk interessant en boeiend, een pakkende mix van beelden en montage en qua boodschap een uitgebalanceerde toon. De kijker krijgt de ruimte om zelf conclusies te trekken." Frank Strolenberg - Nationaal Programma Herbestemming

Documentairemakers Arjen Hoeve en Matthijs de Raad van GGTV filmden twee jaar lang de ontwikkeling van De Nieuwe Stad in Amersfoort. Zij volgden de initiatiefnemers, de eerste pioniers en de gemeente in het ontwikkelen van een bijzonder stukje stad.

De documentaire `Het is nooit af` geeft een aantal processen weer die meer inzicht geven in de nieuwe realiteit voor gemeentes en ontwikkelaars.

 

De initiatiefnemers worstelen met de gebruikers en het gebouw.

 

De gemeente die worstelt met de nieuwe manier van werken.

 

Het resultaat is een film die een unieke inkijk geeft in de wereld van herbestemming en gebiedsontwikkeling.

 

De documentaire 'Het is nooit af' heeft gedraaid in de bioscoop. Daarnaast zijn er al diverse vertoningen georganiseerd die werden gevolgd door een nagesprek. De film leent zich namelijk uitstekend voor een discussie na afloop. De thema's die de film aansnijdt, zijn actueel en interessant voor iedereen die zich bezig houdt met gebiedsontwikkeling.

 

 

 

 

Het is nooit af is een productie van GGTV | Journalistieke bedrijfsfilms en videoproducties.

 

Deze documentaire is mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling lokale journalistieke producties van de gemeente Amersfoort en een financiële bijdrage van De Nieuwe Stad.