‘Het is nooit af’ is een documentaire over de ontwikkeling van een bijzonder gebied in Amersfoort: De Nieuwe Stad. Net buiten het centrum ligt een voormalig pauzelandschap, een ondefinieerbaar stuk stad. Hier vind je een oude tandpastafabriek, een grote en vooral lege parkeerplaats, tijdelijke studentencontainers, twee halve binnenvaartschepen en een stadsstrand.

Sinds het voorjaar van 2013 zijn de ontwikkelende belegger Schipper Bosch en de gemeente Amersfoort dit gebied op een nieuwe manier aan het herbestemmen. Organisch, van onderop en zonder vastomlijnd masterplan. Gewoon beginnen, uitproberen en gebruik maken van initiatief van verschillende betrokkenen.

De belofte is mooi…

“Stel je eens voor. Een plek waar mensen en bedrijven samenwerken, hun vrije tijd doorbrengen en wonen. Waar kwaliteit en innovatie elkaar vinden en waar nieuwe verbindingen worden gelegd. Waar een deel van de kennis, het geld, de kunde en energie terug wordt gegeven aan de gemeenschap. Een plek waar welzijn centraal staat. Daar dromen wij van.” (denieuwestad.nl)

…maar hoe wordt deze droom werkelijkheid? ‘Het is nooit af’ vertelt het verhaal van de initiatiefnemers, de pioniers, de ontwikkelende partners en het gebied zelf.

Terug naar portfolio