Geonovum is een overheidsstichting die werkt aan het verbeteren van de toegankelijkheid en uitwisseling van geo-informatie. Eén van de manieren om dat te doen is door te werken met Digitwins. Een digitale versie van de werkelijkheid op basis van geografische informatie. Om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden hiervan ontwikkelt Geonovum samen met ‘Wijs met locatie’ een Digitwin-kookboek. Met inspirerende voorbeelden en uitleg. Om dit kookboek te voorzien van inspirerende video’s vroeg Geonovum ons om een reeks praktijkvoorbeelden van het werken met Digitwins in beeld te brengen.

De eerste twee video’s zijn inmiddels gerealiseerd. Hiervoor maakten we opnames in Papendrecht, waar de gemeente met behulp van een Digitwin werkt aan een warmtenet. Ook gingen we naar Breda, om het gebruik van de Digitwin Noordzee in beeld te brengen.

Per voorbeeld interviewen we twee betrokkenen. We vragen ze naar hun ervaringen en de voordelen van het werken met Digitwins.

De video’s zijn inmiddels onderdeel van het kookboek en worden bekeken door professionals die zich bezig houden met geo-informatie.

Digitwin Noordzee:

Open Urban Platform:

Fieldlab Grootschalige Evenementen:

 

Terug naar portfolio