Europees vrijwilligerswerk (European Voluntary Service of EVS) biedt jongeren tussen de 17 en 30 jaar de kans om maximaal 12 maanden vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Als EVS-vrijwilliger draag je bij aan het werk van organisaties in sectoren als jongerenwerk, kunst en cultuur, milieu en duurzaamheid, sociaal-cultureel werk, zorg en welzijn en cultureel erfgoed.

Om deze vorm van vrijwilligerswerk te promoten onder jongeren maakten we deze promotiefilm. We interviewden twee Nederlandse jongeren die een project gedaan hadden en iemand die midden in haar project in Brussel zat. Afgewisseld met beelden van Europese projecten in Nederland leverde dit een mooie film op die een goed beeld geeft van EVS. De belangrijkste vraag voor ons was: “Wat levert EVS je op?”

De film wordt gebruikt op diverse websites en ook op voorlichtingsavonden.

We maakten twee versies. De korte versie wordt verspreid via social media en maakt nieuwsgierig naar het onderwerp. De lange versie wordt gebruikt voor voorlichting en is inhoudelijk uitgebreider en geeft een completer beeld.

Terug naar portfolio