Op het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ in maart 2020 delen organisaties uit het hele land in totaal bijna 50 aanpakken waaruit blijkt dat werken aan preventie loont.

Wij zijn gevraagd om van drie van die aanpakken een korte inspirerende video te maken. De eerste video gaat over de dansvoorstelling De Vlinder. De gemeente Houten werkt aan de preventie van eenzaamheid onder ouderen door middel van culturele projecten. De Vlinder is een multidisciplinair project, waarbij samen met ouderen uit de gemeente een dansvoorstelling wordt gemaakt. De ouderen werken niet alleen aan een choreografie, ook muziek en beeldende kunst maakt onderdeel uit van het project. Movisie denkt mee over de effectiviteit van deze aanpak.

Wij filmden tijdens een repetitie en interviewden verschillende betrokkenen bij het project. Dat leverde deze mooie video op.

De video is gebruikt ter promotie van het congres, hij werd ook vertoond tijdens verschillende congressen en wordt verspreid via diverse sociale media kanalen.

Terug naar portfolio