Digitale gegevensuitwisseling tussen ziekenhuizen en andere zorgverleners gaat nog niet altijd goed. Of is zelfs helemaal niet mogelijk. Veel professionals zijn hier wel mee bezig, maar weten niet zo goed hoe ze het voor elkaar moeten krijgen. Daarom ontwikkelde het Citrienfondsprogramma Registratie aan de Bron het Uitwisselingsmodel.

Het Uitwisselingsmodel is een hulpmiddel voor iedereen die aan de slag gaat met de implementatie van Zorginformatiebouwstenen (zibs) of de Basisgegevensset Zorg (BgZ). Want in de praktijk blijkt implementatie nog niet zo eenvoudig. We ontwikkelden hierover een korte en verhelderende animatie. In drie minuten wordt uitgelegd hoe het Uitwisselingsmodel kan helpen om structuur te brengen in de diverse stappen van implementatie én met elkaar het gesprek hierover te voeren.

We schreven het script in samenwerking met de opdrachtgever. We maakten het storyboard, schreven de voice-over tekst en verzorgden de animatie en het sound-design. We baseerden de illustraties op de huisstijl van het programma. We maakten gebruik van bestaande plaatjes en ontwikkelden nieuwe elementen. De illustraties werden ontwikkeld door Frank Westenberg van Brand New Something.

De animatie wordt gebruikt ter promotie van het Uitwisselingsmodel op diverse websites en sociale media. Daarnaast helpt deze animatie bij de uitleg van het model tijdens presentaties en workshops.

Terug naar portfolio