Voor het Citrienfondsprogramma ´Registratie aan de Bron´ ontwikkelden we een animatie over hun ´Handleiding Analyse Zorgproces´. Registratie aan de Bron werkt aan een cultuurverandering in de zorg rondom registratie. Een groot deel van de tijd van zorgverleners gaat op dit moment verloren aan registratielast. Het programma wil zo veel mogelijk zorgverleners in Nederland in staat stellen om eenmalig een eenduidig te registreren, zodat er minder registratielast is en overdracht beter verloopt.

Een van de instrumenten die het programma daarvoor aanbiedt is de ´Handleiding Analyse Zorgproces´. Hiermee faciliteert het programma zorgverleners in het maken van een analyse van het zorgproces om zo vast te stellen welke informatie minimaal nodig is om goed te kunnen registreren.

Om deze handleiding onder de aandacht te brengen ontwikkelden we een korte heldere animatie. Hiervoor werkten we samen met Frank Westenberg van Brand New Something. Wij schreven samen met de opdrachtgever het script, ontwikkelden samen met Brand New Something het storyboard en zij maakten de illustraties op basis van de huisstijl van Registratie aan de Bron. Wij namen vervolgens het animatieproces voor onze rekening: animeren, voice-over, geluidseffecten, muziek.

Terug naar portfolio