Op dit moment werken we onder andere aan een mooi project voor Stichting Moria uit Nijmegen. Zij bieden opvang en persoonlijke begeleiding aan ex-gedetineerde jongeren en werkt met hen aan een nieuw toekomstperspectief. Deze stichting bestaat inmiddels 20 jaar en vroeg aan ons om hun verhaal te vertellen in een korte film. Ze kijken met andere ogen naar ‘hun jongens’ en hopen dat deze film daar aan kan bijdragen. Werken aan vrijheid is hard werken. Niet alleen voor de jongens en de begeleiders, maar ook voor de maatschappij.

“Gun de jongens die hier wonen een nieuwe kans.”, aldus André Stuart, directeur van de stichting.

We vertellen het verhaal van de stichting vanuit het perspectief van een aantal bewoners. Zij geven ons een open en eerlijk inkijkje in hun leven.

Tijdens de conferentie ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van Stichting Moria kregen de bezoekers de voorvertoning te zien van de film. De reacties waren daar in ieder geval erg enthousiast. We hopen jullie binnenkort het eindresultaat ook online te kunnen laten zien.

Film Stichting Moria Vertoning 1

Bewoner Tyson deelt zijn ervaringen in de film.

Film Stichting Moria Vertoning 2

Conferentie 20 jaar Stichting Moria.

Als je geïnteresseerd ben in dit onderwerp, lees dan ook zeker het weblog ‘Werken aan Vrijheid’. Wat heeft Stichting Moria in de twintig jaar van haar bestaan geleerd? En wat heeft ze te leren? Zelf en aan anderen? Een zoektocht naar woorden en het eerlijke verhaal over opvang van deze doelgroep.