“Gebiedsontwikkeling draait om mensen, niet om gebouwen. Zonder input en bijdrage van de gebruikers en bewoners gaat een gebied niet leven.”

De afgelopen twee jaar deden filmmakers Arjen Hoeve en Matthijs de Raad onderzoek naar community building in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Hoe creëer je verbinding tussen gebruikers? Wat levert dat op?

Ze keken daarbij niet alleen rond in Amersfoort, maar reisden af naar drie gebieden in Nederland waar ook wordt herbestemd: het Havenkwartier in Deventer, Plan-B in Eindhoven en de Binckhorst in Den Haag. Ze interviewden ondernemers, kunstenaars en andere actievelingen in het gebied die bijdragen aan verbinding en
ontwikkeling in hun gebied.

Hun ervaringen delen ze nu in de korte documentaire (30 min) “Herbestemming Onbekend”.

Je bent van harte uitgenodigd om de première bij te wonen op donderdag 25 januari van 15:00 – 17:00 in De Nieuwe Stad in Amersfoort. De film zal worden vertoond met aansluitend een nagesprek met de documentairemakers, sleutelspelers uit De Nieuwe Stad en de gebieden in de film.

Het programma is alsvolgt:

15:00 Binnenkomst
15:15 Inleiding door de makers en première Herbestemming Onbekend
15:45 Nagesprek met o.a. Sabrina Lindemann (mobiel projectbureau OpTrek), Dennis Platvoet (LOS Festival), Anne Veenstra (AnneRegelt) & Bart Schoonderbeek (SchipperBosch)
16:30 Borrel

Wil je aanwezig zijn bij de première? Meld je aan via info@ggtv.nl of het Facebook evenement:

Graag tot dan!

Arjen Hoeve
Matthijs de Raad